Hoewel er in Visionplanner momenteel geen mogelijkheid is om een SMS-code te sturen in plaats van de Authenticator app, is er een alternatieve methode beschikbaar: het gebruik van een wachtwoordkluis. Hiervoor wordt 1Password aangeraden door Visionplanner. Deze handleiding legt uit hoe je 1Password kunt gebruiken om in te loggen zonder een Authenticator app.

Download en installeer 1Password voor je browser op de computer (Top-Rated Password Manager for Personal & Business Use | 1Password )

Maak een 1Password account aan en start de applicatie hiermee op.

Ga nu naar het scherm van Visionplanner waarin je de QR-code kunt scannen.

Als je onder de QR-code klikt op 'Nog Steeds Problemen', krijg je een 'secret key', een lange code. Deze code kan je plakken in 1Password.

• Klik op 'Nog Steeds Problemen' onder de QR-code om de 'secret key' te krijgen.
  • Kopieer de 'secret key'.
  • Open OnePassword en ga naar de optie om een nieuw item toe te voegen.
  • Kies voor de optie 'One-Time Password Code'.
  • Plak de 'secret key' in het daarvoor bestemde veld.
.

Zodra je de secret key hebt toegevoegd aan OnePassword, zal de wachtwoordkluis een steeds vernieuwende code genereren. Deze code kun je gebruiken om in te loggen zonder een Authenticator app te gebruiken.

Door gebruik te maken van OnePassword, kun je eenvoudig en veilig inloggen zonder een Authenticator app. Dit biedt een handige oplossing voor situaties waarin de SMS-code optie niet beschikbaar is.